בוגר ההתמחות של תוכן ויזואלי בבית הספר סמי עופר לתקשורת זוכה בפרס יוקרתי במקום הראשון בתחרות הבינלאומית לסרט הקצר Capturing Freedom 2019.
הסרט של אקים דולינסקי נבחר מבין 300 סרטים שהגיעו מכל העולם ומתמקד בסוגיית החופש האינדיבידואלי והקולקטיבי. מנימוקי חבר השופטים: יחודו של הסרט הוא בכך שהוא משתמש באמנות הקולנוע כדי לבחון את גבולות הטכנולוגיה בין מה שאנושי ורגשי, וההשלכות שלה על כלל בני האדם.
הסרט מתרחש ביפן, שנת 2022 ומספר על קאיסוקה אנדו, פנסיונר יפני בודד שמנהל דיאלוג עם תוכנת הבינה המלאכותית בבית שלו. קאיסוקה נזכר בתקופה בה הוא טייל בישראל ומתמלא בנוסטלגיה לים ולאותה הבחורה שהכיר שם בזמנו. תוכנת הבינה המלאכותית מצטיירת כאמפטית ומכילה במהלך השיחה, אך מסתבר שיש לה כוונת אחרות עם המידע שקאיסוקה חולק.
"כבר הרבה זמן שאני חושב לעשות משהו שמראה את ישראל ויפן ביחד כי הם כל כך שונים. בתור אחד שעלה מיפן, כל פעם שטסתי ליפן וחזרתי לארץ חוויתי שוק תרבותי מחדש על כמה ששני המדינות שונות בהכל, מהארכיטקטורה, האסתטיקה ועד לתקשורת הבינאישית.
דרך הניגודיות בין המדינות הסיפור מנסה להמחיש שבעתיד הקרוב הטכנולוגיה תוכל לאסוף עלינו את המידע הכי אישי שלנו ולא רק את החיפושים שלנו באינטרנט. בצורה לא אגרסיבית, דרך הזכרונות, הטראומות, האהבות וכל חוויה אינטימית שלנו תועבד למאגר דאטה ותנוצל למען אינטרסים כלכליים.
הרעיון לפרויקט עלה כשטסתי לטוקיו לפני כשנה וחצי לבקר את המשפחה שלי שם. באותו הזמן תיאו דולב(חבר מהלימודים) גם היה שם בטיול. נפגשנו שם וסיפרתי לו שאני רוצה לעשות סרט קצר שמראה את ישראל ויפן ביחד באותו נרטיב. באחד הימים יצאנו והתחלנו לצלם כמה שוטים בטוקיו ומשם זה התחיל.
המשכתי לצלם עוד חלק בסרט, בעיר נמל ביפן שנקראת אטאמי. שם צולמו כל השוטים במלון המסורתי היפני, שסיפקו לנו את הקימונואים, ואת הארט. את החלק הישראלי צילמתי בחוף גורדון לאחר שחזרתי לארץ וליהקתי את נעמי זריהן, שחקנית ישראלית צרפתיה (חברה ללימודים בתואר לתקשורת) בתור הבחורה הישראלית בה נזכר קאיסוקה. בעריכה ניסיתי להעביר את הסיפור דרך עריכת “פינג פונג” של הלוקיישנים וכך להעביר את הניגודיות בין המדינות. כלומר, יפן שמצטיירת כטכנולוגית אך מאוד מנוכרת בהשוואה לישראל שמצטיירת כחמה ופחות מפותחת לעומת יפן.
לפני כחודש הוכרזתי כזוכה בתחרות סרטים קצרים שנקראת Capturing Freedom: Common Values מטעם משרד התרבות הפולני והסרט הוקרן בפסטיבל היוקרתי Transatlantyk International Film Festival בלודג’ פולין. הוזמנתי לשבוע בתור אורח ביחד עם עוד יוצרים מאירופה לאירועי תעשייה, סדנאות, טקס חלוקת הפרסים ולסיור בבית הספר לקולנוע בלודג’ בו למד רומן פולנסקי (הפסנתרן) ועוד במאים מפורסמים אחרים. בפסטיבל למדתי איך יוצרים באירופה(ובעולם) ניגשים כשהם מפתחים סרט. איך ניתן לשלב צורניות מיוחדת ואסתטיקה כדי לקדם סיפור מעניין."